Ze startte haar loopbaan in het individuele maatschappelijk werk, maar verlangde naar meer diepgang. Die vond ze in aspecten van de Oosterse Filosofie. Samen met haar man gaf ze gedurende 10 jaar vorm aan het Tao Centrum in Drenthe, een cursus- en opleidingscentrum, waar zij de individuele begeleiding van de cursisten op zich nam. Omdat veranderingsprocessen haar fascineerden volgde ze verschillende NLP-opleidingen (neuro-linguïstisch programmeren) en werkte vervolgens zelfstandig als coach en therapeut bij Life Changing Services in Leusden.

 

Wat de Westerse filosofie betreft bleef ze op zoek naar een praktische variant. Ze vond die door de Beroepsopleiding tot Filosofisch Practicus bij de Internationale School Voor Wijsbegeerte (www.isvw.nl), met als docent Harm van der Gaag (auteur van het boek ‘Wie het niet weet mag het zeggen’. De opleiding geniet CEDEO erkenning en Magdalena is lid van het Gilde van Filosofisch Practici.

 

Magdalena is tevens beeldend kunstenaar. De filosofische gesprekken vinden plaats binnen de vrije sfeer van haar atelier in Soest.

Magdalena de Coninck

What some happy tennis students say: